Alle opdrachten benader ik als verander trajecten die op een projectmatige manier aangepakt worden. Een “Verandertraject” klinkt misschien een beetje zwaar in sommige gevallen, maar ook kleine veranderingen zijn veranderingen en moeten verankerd worden in uw (de klant zijn) organisatie.

Een relatief eenvoudige website aanschaffen en dit als een verandertraject benaderen, zal niet iedereen doen. Wel moet gerealiseerd worden dat zelfs zo’n eenvoudige website onderdeel moet worden van de totale bedrijfsvoering. Gebeurt dat niet dan is de kans groot dat de website niet meer is dan een toevoeging op de plank naast die andere dingen die ooit gekocht en nooit gebruikt worden.
Bij het opzetten van een intranet is vaak wel duidelijk dat er een verandertraject binnen de organisatie nodig zal zijn. Zodat de voordelen van het intranet tot  zijn recht kunnen komen.

In de werkwijze zijn de volgende stappen te onderscheiden:

  • Waarom moet er iets gebeuren met als resultaat 1 of meerdere goede redenen om iets wel of niet te gaan doen(veranderen).
  • Wat moet er gebeuren met als resultaat een doel en/of specificatie (programma van eisen)
  • Wie moet het doen met als resultaat een leverancier en/of een team.
  • Wanneer moet het uitgevoerd worden met als resultaat een planning en/of uitvoering.

Het is mogelijk mij in te schakelen voor het gehele traject, maar het is ook mogelijk om mij te  vragen voor 1 of meerdere stappen in het traject.