Een groot productiebedrijf met bijna duizend medewerkers was door een overname in de situatie gekomen dat er hoge licentie kosten betaald moesten gaan worden voor het bestaande intranet. Het nieuwe intranet dat opgezet zou worden met de nieuwe eigenaar liet nog op zich wachten.

De vraag aan mij was of er een tijdelijke opensource oplossing mogelijk was die beduidend minder zou gaan kosten.

Rol van Kerseboom Advies; Het complete intranet is door mij overgezet naar een opensource website die als intranet op de lokale server geïnstalleerd werd. Er is bijna geen functionaliteit uit het “oude” intranet verloren gegaan. Ook de "look and feel" is gelijk gebleven, zodat de verandering vrijwel onopgemerkt is gebleven voor de gebruikers. De kosten waren een fractie van de licentiekosten die men in het vooruitzicht had. Het overzetten is in een zeer korte tijd gerealiseerd
Ik heb ook de training verzorgd (met interactief bord) voor de personen die het intranet moesten gaan onderhouden (CMS).

Omdat de website lokaal en afgeschermd draait is er geen link naar deze oplossing mogelijk om het resultaat te zien.

Reactie van Fred van Zwieten (van Linkedin)
Via mijn bedrijf Spektraal ICT services heb ik Wim leren kennen als een zeer kundig professional op het gebied van Internet technologie. Ik heb het genoegen gehad in een aantal projecten met Wim te mogen samenwerken en heb daarbij ondervonden dan je op hem kunt bouwen. Zijn vakkennis, inzet en professionaliteit bieden de garantie op succes van een door hem uitgevoerd project. Ik kan Wim daarom van harte aanbevelen.